Bespaartips schilderwerken

Op het inhuren van een schilder kunt u flink besparen. Bent u benieuwd naar de bespaartips voor schilderwerken? Lees dan snel verder.

Prijzen schilderwerken

Als u een schilderwerk uitbesteedt wordt er vaak een prijs per vierkante meter berekend. Hieronder leest u verschillende prijzen van schilderwerken samengesteld in een overzicht. Deze prijzen zijn inclusief btw, materiaal en loon.

Type schilderwerkKostenBijbehorende werkzaamheden
Muur€ 15 tot € 20 per m²Afhankelijk van soort verf en aanbreng
Plafond€ 12 tot € 20 per m²Latexverf, 2 keer sauzen
Trap€ 15 tot € 20 per traptrede2 keer grondverf en een eindlaag
Raam€ 15 tot € 25 per raam3 dikteranden tot 100mm breed
Gevel€ 20 tot € 40 per m²Eén laag primer en twee lagen afwerking
Deur€ 70 tot € 110 per deurVoorlakken en aflakken

U weet nu wat de gemiddelde kosten zijn. Nog belangrijker is om te weten hoe u bespaart op deze kosten. Lees hieronder de beste bespaartips voor schilderwerken.

Vind de beste schilder bij u in de buurt

Wij brengen u graag in contact met de beste schilders in uw regio. Door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen ontvangt u niet alleen prijsinformatie van maximaal 6 betrouwbare schilders, maar heeft u tevens de mogelijkheid om deze prijzen naast elkaar te leggen. In één oogopslag ziet u welke schilder de laagste tarieven biedt en hierdoor bespaart u tot wel 40% op uw schilderwerk.

Een goede voorbereiding

Bespaar geld door een deel van de voorbereiding van een schilderwerk op u te nemen. Begin met ruimte maken voor de schilder, zodat hij zijn materialen en hulpmiddelen goed kwijt kan. Denk aan het opzij zetten van meubilair als banken en stoelen en verwijder spiegels, schilderijen en klokken, waarbij u ook de bevestigingshaakjes weghaalt. Ook het afplakken van eventuele wanden en vloeren die niet geschilderd worden bespaart tijd en geld. Gaat u binnenkort een nieuwe woning betrekken? Wacht dan niet met het inhuren van een schilder en laat uw woning schilderen als het nog leeg staat. Een schilder die een leeg huis schildert, vraagt minder geld omdat een schilder dan alle ruimte heeft. Wanneer u van plan bent te verhuizen, is het aan te raden ruim van tevoren een afspraak met een schilder te maken. Goede schilders plannen ver vooruit en kunnen vooral tijdens de zomermaanden snel volgepland zitten.

Bespaartip schilderwerk schilder

Besteed meerdere schilderwerken tegelijk uit

Wilt u meerdere onderdelen laten schilderen in en rondom uw huis? Dan is het verstandig meerdere klussen tegelijk aan één schildersbedrijf uit te besteden om te besparen op schilderwerken. Indien u meerdere schilderwerken uitbesteedt, hanteert een schildersbedrijf een kortingstarief. Daarom is het verstandig van tevoren te bekijken welke schilderwerken u wilt laten schilderen in de loop van het jaar. Vraag ook rond in uw buurt of meerdere buren hun huis willen schilderen. Indien een schilder meerdere huizen in uw wijk schildert, is een korting gauw geregeld. Ook kan een schilder de verf in één keer bestellen wat u kosten bespaart.

Inhuren van een winterschilder

Een schilder heeft in de wintermaanden minder werk dan in andere seizoenen. Het inhuren van een winterschilder helpt om kosten te besparen. Kies er daarom voor uw schilderwerk aan een winterschilder uit te besteden. Een winterschilder rekent namelijk gemiddeld 10% minder dan schilders in andere seizoenen.

Bespaartip winterschilder

Btw-tarief

Een goede bespaartip op schilderwerken is van toepassing als u een woning heeft die ouder is dan 5 jaar, dan profiteert u namelijk van een verlaagd btw tarief. U betaalt dan slechts 6% btw, in plaats van het normale tarief van 21% op de totale uitbesteding van uw schilderwerk. De leeftijd van een huis wordt bepaald door de datum waarop de woning voor het eerst bewoond werd. Ook als u een woning huurt of eigenaar bent van een tweede huis profiteert u van het 6% tarief.

Zelf de verf regelen

Een makkelijke bespaartip voor schilderwerk is door de verf zelf te kopen. Hierdoor hoeft de schilder geen verf mee te nemen, wat u kosten bespaart. Let er wel op dat er schilders zijn die alleen met eigen verf werken. Overleg dus van tevoren welke verf een schilder gebruikt en of het mogelijk is om zelf deze verf te kopen om kosten te besparen. Let er op dat u genoeg verf koopt voor een schilder om de klus te klaren.

Bespaartip schilderwerk verf

Besparen door een schilder in te huren

Door het inhuren van een schilder profiteert u van diverse besparingen en voordelen:

  • Bespaar tijd: zelf schilderen neemt veel tijd in beslag. Een doe-het-zelver komt vaak tijd tekort door andere verplichtingen, waardoor deze met een onafgemaakt schilderwerk kampt. Door een schilder in te huren, bespaart u veel tijd. Schilders hebben de klus vaak ook in een paar dagen geschilderd.  Doe-het-zelfvers doen gemiddeld een week tot een maand over een klus.
  • Creëer zekerheid: een doe-het-zelf project kost vaak meer geld dan van tevoren ingeschat. Creëer zekerheid door een schilder in te huren en van tevoren een prijsafspraak te maken.
  • Veiligheid: niets is zo kostbaar als uw gezondheid. Er zijn veel gevaren die komen kijken bij het schilderen. Dit kan het inademen zijn van schadelijke stoffen of uzelf blesseren doordat u van een zekere hoogte valt. Huur daarom een professionele schilder in die is getraind en de juiste veiligheidsprocedures hanteert.
  • Kwaliteit: de meeste doe-het-zelvers hebben geen expertise, juist stappenplan, of  geschikte materialen. Details zoals het voorbereiden van ondergronden, correcte aanbreng van de verflaag en de duurzaamheid van materiaal worden vaak over het hoofd gezien. Huur een schilder in die is opgeleid en weet om te gaan met deze facetten van het schildersvak.

Bespaartip schilderwerk slaapkamer

Vergelijk offertes

Wilt u niet voor verrassingen komen te staan en zeker zijn van een mooi eindresultaat? Huur dan een goede schilder in. Dit doet u door gemakkelijk, gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken. Er zich namelijk veel verschil in de tarieven die schilders hanteren. Door offertes te vergelijken ziet u snel welke schilder de klus het voordeligst uit kan voeren. Binnen 48 uur ontvangt u al reacties van de meest betrouwbare bedrijven. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op het inhuren van een schildersbedrijf.