Offerte schilderwerken

Bespaar op schilderwerken door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken. Wilt u meer weten over het vergelijken van schilderwerken offertes? Lees dan gauw verder.

Prijzen schilderwerken

Voordat u offertes van schilderwerken vergelijkt, is het goed om een overzicht te hebben van de gemiddelde kosten per schilderwerk. Onderstaande kosten zijn inclusief materiaal en loon.

Type schilderwerkKostenBijbehorende werkzaamheden
Muur€ 15 tot € 20 per m²Afhankelijk van soort verf en aanbreng
Plafond€ 12 tot € 20 per m²Latexverf, 2 keer sauzen
Trap€ 15 tot € 20 per traptrede2 keer grondverf en een eindlaag
Raam€ 15 tot € 25 per raam3 dikteranden tot 100mm breed
Gevel€ 20 tot € 40 per m²Eén laag primer en twee lagen afwerking
Deur€ 70 tot € 110 per deurVoorlakken en aflakken

Als u één van deze schilderwerken uitbesteedt, is het verstandig om offertes te vergelijken van meerdere schildersbedrijven. Het prijsverschil tussen de verschillende schildersbedrijven kan namelijk hoog oplopen en door het vergelijken van de prijzen ziet u direct bij welke specialist u het voordeligst uit bent. Laat u bijvoorbeeld een plafond van 30 m² schilderen en kost deze klus u € 500? Dan bespaart u door het vergelijken van prijzen tot wel € 200. Vergelijken levert dus direct voordeel op. U heeft de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen van wel 6 betrouwbare schilders in uw regio, door slechts 1 kort offerteformulier in te vullen. Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op schilderskosten.

Schilderofferte begrijpen

Door bovenaan deze pagina uw postcode in te vullen, komt u op een pagina met een kort offerteformulier. U vult in wat uw voor type schilderwerken u wilt uitbesteden. Daarnaast is het mogelijk om aanvullende informatie over uw opdracht toe te voegen. Hoe specifieker de omschrijving van de klus, des te betrouwbaarder de offertes zullen zijn. Het invullen van het offerteformulier kost u slechts enkele minuten. Hierna wordt het formulier naar verschillende schilders bij u in de buurt verzonden. Wanneer zij de opdracht hebben bekeken, krijgt u binnen 48 uur alle reacties en de prijzen voor uw klus. Zo vergelijkt u gemakkelijk meerdere aanbieders om zo de voordeligste aanbieder uit te kiezen.

Offerte schilderwerken

Inhoud offerte

Een offerte bevat diverse onderdelen die voor u van belang zijn. Hieronder leest u de onderdelen die terugkomen op een offerte:

 • prijsopbouw
 • garantie
 • tijdsplanning
 • werkzaamheden
 • geldigheidsduur
 • algemene voorwaarden
 • handtekening schilder

Prijsopbouw offerte

Iedere schilder hanteert een andere prijsopbouw. Bent u benieuwd waar de totale kosten van een schilder uit bestaan? Dit leest u in onderstaande punten:

 • Uurloon: het uurloon van een schilder wordt per uur of per m² berekend.
 • Materiaalkosten: denk hierbij aan de kosten voor verf en de eventuele huur van een steiger.
 • Voorrijkosten: indien een schilder ver moet reizen om bij uw woning te komen berekent een schilder dit door in de totaalkosten. Wilt u besparen op de voorrijkosten? zoek dan een schilder in uw regio.
 • Btw: u betaalt normaal 21% btw. Is uw woning meer dan 5 jaar oud? Dan betaalt u het verlaagde btw tarief van 6% op alle schilderskosten.

Verschillende berekeningen

Een prijs wordt op 4 verschillende manieren berekend. U vindt één van deze onderstaande prijsberekeningen terug op de offerte:

 • Vaste prijs: een schilder maakt een vaste prijs op, dit wordt ook wel een gesloten offerte genoemd. U weet dan van tevoren precies wat de kosten voor het schilderwerk zijn.
 • Uurtarief: er wordt in de offerte vermeld dat de prijs per uur wordt berekend. U betaalt dan achteraf het aantal gewerkte uren
 • Tarief per m²: de totale klus wordt berekend op basis van het aantal geschilderde m². De kosten per m² verschillen per schilderwerk indien u meerdere schilderwerken laat schilderen. U betaalt het aantal m² achteraf.
 • Richtprijs: een schilder maakt een schatting van de prijs. Dit wordt ook wel een open offerte genoemd. Er worden dan stelposten opgesteld. Stelposten bestaan uit een schatting van prijzen als de werkelijke kosten nog niet exact kunnen worden bepaald. In dit geval wordt de prijs naderhand vastgesteld wanneer het schilderwerk af is.

Offertes schilderwerken

Schilderoffertes aanvragen

Door meerdere offertes te vergelijken wordt u veel wijzer dan wanneer u maar één aanbieder benadert. Goedkoop of duur, u weet door meerdere schilderoffertes op te vragen waar u voor kiest. Wellicht valt er zelfs nog iets te onderhandelen. Hoe meer offertes, des te sterker uw onderhandelingspositie is. Binnen 2 werkdagen ontvangt u offertes van maximaal 6 betrouwbare schilders bij u in de buurt. Deze legt u naast elkaar waardoor u zeer eenvoudig de voordeligste specialist voor uw schilderwerk uitkiest.