Schilder Gent

Schilder Gent

Een schilder uit Gent heeft vaker woningen in de omgeving geschilderd. Een schilder kan uw woning in Gent hierdoor perfect schilderen en u profiteert tevens van een lagere prijs.

Prijzen schilderwerk in Gent

De kosten van schilderwerken in Gent variëren per klus. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijs inclusief btw, materiaal en loonkosten van de belangrijkste schilderwerken:

Type schilderwerkKostenBijbehorende werkzaamheden
Muur€ 15 tot € 20 per m²Afhankelijk van soort verf en aanbreng
Plafond€ 12 tot € 20 per m²Latexverf, 2 keer sauzen
Trap€ 15 tot € 20 per traptrede2 keer grondverf en een eindlaag
Raam€ 15 tot € 25 per raam3 dikteranden tot 100mm breed
Gevel€ 20 tot € 40 per m²Eén laag primer en twee lagen afwerking
Deur€ 70 tot € 110 per deurVoorlakken en aflakken

Elke schilder in Gent hanteert zijn eigen tarieven.Vindt de schilder met de voordeligste tarieven en vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van maximaal 6 betrouwbare schilders uit Gent en omstreken. Het invullen van het offerteformulier is zo gebeurd. Offertes vergelijken levert direct voordeel op doordat u tot wel 40% bespaart op het uitbesteden van schilderwerk in Gent.

Uurloon schilder Gent

Meestal wordt er met een schilder uit Gent een prijs per uur afgesproken. Schilderwerk in Gent kost gemiddeld tussen de € 35 en € 40 per uur voor binnenschilderwerken en tussen de € 40 en € 45 voor buitenschilderwerken. Dit uurloon is inclusief materiaal en verf.

Schilderen Gent

De regio Gent

Laat u in de regio Gent uw schilderwerk uitbesteden, dan is het verstandig een bedrijf uit de buurt te kiezen. Schildersbedrijven in Gent nemen meestal ook klussen aan in de volgende steden:

  • Drongen
  • Merelbeke
  • Destelbergen
  • Evergem
  • Luchteren
  • Baarle
  • Wilde
  • Sint-Martens-Latem

Minder voorrijkosten

Indien u in of rondom Gent woont, is het voordelig om te kiezen voor een Gentse schilder. Een specialist uit uw regio hoeft niet veel kilometers te maken om uw schilderwerken onder handen te nemen. Hierdoor betaalt u weinig tot geen voorrijkosten. Als u in het stadscentrum van Gent woont rekent een schilder soms wel kosten voor het parkeren van zijn auto en eventuele aanhanger.

Schilder Gent

Voorschriften Gent

Het laten schilderen van uw huis is vergunningsvrij. Wel moet het kleur- en materiaalgebruik passen bij de omgeving. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om uw buitenmuren in een compleet andere kleur te schilderen dan de gevels van andere huizen in de buurt. Een schilder uit Gent is op de hoogte van de regels die in de omgeving gelden.

Winterschilder in Gent

In de wintermaanden is het voordeliger uw schilderwerk uit te besteden aan een winterschilder. Een winterschilder geeft namelijk korting in deze periode om voldoende klussen binnen te krijgen. De korting bedraagt ongeveer 10-20% op het normale uurloon.

Gratis en vrijblijvend offertes vergelijken

Wanneer u een schilder zoekt in de buurt van Gent bieden wij u de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend maximaal 6 offertes aan te vragen voor uw schilderklus. Deze offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Vergelijken levert u direct voordeel op omdat u tot wel 40% bespaart op het uitbesteden van ramen.