Trap schilderen

Het schilderen van uw trap is een belangrijke klus in huis. De klus laten klaren door een professionele schilder is de snelste manier. Hieronder vindt u alle informatie met betrekking tot het schilderen van uw trap.

De prijs van het schilderen van uw trap

U bent natuurlijk nieuwsgierig naar de kosten van het schilderen van uw trap. Voor het berekenen van de kosten maken we onderscheid tussen een trap met gesloten en open treden. De kosten voor het schilderen van een trap met gesloten treden liggen namelijk €5 lager per trede dan een trap die open treden heeft. Hoeveel treden een trap heeft is natuurlijk afhankelijk van de hoogte van de verdieping, maar de gemiddelde trap heeft ongeveer 15 treden. Bij het schilderen van een trap hoort ook het verven van de trapleuning. Het schilderen van een geprofileerde trapleuning kost tussen de € 10 en € 15 euro per meter. Laat u uw volledige trap schilderen inclusief trapleuning? Vraag dan uw schilder om een korting.

Om een duidelijk inzicht in de prijzen voor dit schilderwerk te creëren hebben wij voor u onderstaand overzicht opgesteld.

Onderdeel trapGemiddelde prijs
Gesloten treden€ 15,00 per trede
Open treden€ 20,00 per trede
Trapleuning€10 tot €15 per meter

Stel dat u een gesloten trap met 16 treden heeft, dan bent u in totaal gemiddeld € 224 aan schilderkosten kwijt. Heeft u een open trap met 16 treden? Dan kost dat u in totaal gemiddeld € 320. Deze kosten zijn inclusief btw, levering van materialen en de schilderskosten. Het kost u veel tijd om zelf op zoek te gaan naar de juiste schilder. Dit werk nemen wij u graag uit handen door de beste specialisten in uw buurt voor u te selecteren. Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor het schilderen van uw trap? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten bij u in de buurt.

Waarom is uw trap schilderen belangrijk?

U kent het vast wel, u loopt vaak met uw schoenen de trap op en af en een beschadiging is zo gemaakt. Een trap schilderen wordt regelmatig over het hoofd gezien. En dat terwijl de trap vaak het eerste is wat u ziet als u uw huis binnenloopt. Vooral als u al veel aan het schilderen bent in uw huis, kunt u de trap niet achterwege laten. In uw perfect geschilderde hal kan een beschadigde en slecht onderhouden trap de uitstraling beïnvloeden. Door uw trap te laten schilderen u dus de uitstraling van uw gehele interieur.

Trap schilderen lopen

Verfsoorten

De keuze voor de juiste verf is essentieel voor een langere levensduur en tevens een mooier eindresultaat. U loopt een trap meerdere keren per dag op en af en hierdoor is de kans op slijtage groot. Om deze reden gebruikt een schilder verf met 2-compenent vloercoating. Deze vloercoating bestaat uit de basiscoating en een verharder van de verf wat slijtage tegen gaat. Evenals de verfsoort is de kleur verf van belang. Een kleurenwaaier is een goed hulpmiddel om de kleur te kiezen die hoort bij het schilderen van uw trap. Met een kleurenwaaier ziet u direct of de kleur van de trap past bij uw overige interieur.

Trap schilderen klassiek

Een goede voorbereiding

In het geval uw huidige verflaag niet begint te bladderen, begint een schildersbedrijf met het opschuren van uw oude verflaag. Als het wel begint te bladderen moet de oude verflaag volledig worden verwijderd om vervolgens een nieuwe verflaag aan te brengen. De schilder maakt de treden zowel stof- als vetvrij om de hechting van de verf aan de ondergrond te bespoedigen. Indien u ook beschadigingen aan de trap heeft vult de schilder deze na het schuren op met plamuur en/of houtvuller. Wanneer de schilder deze extra voorbereidende werkzaamheden moet verrichten moet u er rekening mee houden dat de kosten gemiddeld € 15 tot € 25 euro per trede hoger uitvallen.

Het schilderen van de trap

Nadat de schilder de trap goed heeft schoongemaakt en ontdaan heeft van eventuele lijmresten en beschadigingen begint hij met schilderen. Het verven zelf bestaat uit het aanbrengen van een grondlaag waarna deze weer opgeschuurd wordt. Dit proces herhaalt de schilder nog een keer waarna de schilder het werk afschildert met een eindlaag.

Trap schilderen voor na

Anti-slip verflaag

Sommige mensen kiezen ervoor om hun trap te bekleden met tapijt in plaats van schilderwerk. Het voordeel van tapijt is dat u minder snel uitglijdt. Helaas is het aanbrengen van tapijt relatief duur. Een geschikt alternatief is om een goede anti-slip verflaag aan te brengen indien u veel waarde hecht aan deze veiligheid. Een goede anti-slip verf is een stuk goedkoper dan het aanbrengen van tapijt op de traptreden.

Zelf doen of een schilder inschakelen?

Schilderen is een vakmanschap en niet voor iedereen weggelegd. Bij specifieke klussen als het schilderen van een trap is het handig om een professionele schilder in te schakelen. Ook bespaart u met het uitbesteden van een schilder een hoop tijd. Omdat de prijzen van schilders onderling flink verschillen is het vergelijken van offertes erg verstandig. Wij brengen u in contact met betrouwbare bedrijven. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan van schilders bij u in de buurt en krijg deze offertes binnen 2 werkdagen al in huis. Door het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op het schilderen van uw trap.

Trap schilderen offertes