Tips en informatie

Wilt u weten hoe u het beste uw schilderwerk onderhoudt? Of bent u juist op zoek naar kleuradvies? Dat en veel meer leest u hieronder.

Schilderwerk voorbereiden

Gaat of laat u binnekort uw woning schilderen? Begin hier dan niet aan zonder een goede voorbereiding. Uw schilderwerk goed voorbereiden is de helft van het werk en hierdoor voorkomt u dat u uw schilderwerken vroegtijdig moet vervangen. U kunt deze voorbereidende werkzaamheden zelf doen om te besparen op de kosten, maar u kunt deze ook overlaten aan de schilder. Hieronder leest u diverse tips over hoe u uw schilderwerk het beste kunt preparen voor het echte werk:

  • Bereid de kamer waarin geschilderd wordt goed voor. Dit doet u door meubilair van de muur af te verplaatsen en dit af te dekken met een kleed om verfplekken te voorkomen.
  • Repareer het schilderoppervlak met vulmiddel en een plamuurmes.
  • Verwijder schimmel door verdund bleekmiddel te gebruiken en dit met een spons op de schimmelplekken te deppen.
  • Verwijder de oude verflaag door deze op te schuren met een schuurmachine, of door afbijtmiddel over de verf heen te smeren om dit vervolgens met een krabber eraf te halen.
  • Schuur en ontvet schilderwerk, hierdoor hecht de grondverf beter.

Tips huis schilderen

Soorten verf

Zijn uw schilderwerken goed voorbereid en kan uw schilder starten met de echte werkzaamheden? Dan is het van belang de juiste verfsoort voor het juiste schilderwerk te gebruiken. Om te beginnen moet een oppervlak eerst geschilderd worden met grondverf. Dit zorgt voor een goede hechting van de afwerklaag. Voor binnenschilderwerken, zoals het schilderen van uw muren en plafond, wordt vaak latexverf gebruikt. Latexverf is een verf op waterbasis die relatief goedkoop is. Voor het schilderen van buitenschilderwerken, zoals uw gevel, wordt veelal alkydverf op oliebasis gebruikt. Deze verfsoort is goed dekkend en beschermt tegen weersomstandigheden.Uw schilder kan u adviseren wat de beste verfsoort is voor uw schilderwerk.

Tips muur schilderen

Kleuradvies schilderwerk

Heeft u een geschikte verfsoort gekozen voor uw schilderwerken? Dan is het nu tijd om de perfecte kleur te vinden. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van een kleurenwaaier kunt u uitstekend verfkleuren vergelijken. Ook is het verstandig rekening te houden met het lichtinval in uw ruimte. Dit heeft namelijk een bepaald effect op kleuren. Vindt u het lastig om een kleur te kiezen die bij uw interieur past? Lees dan snel de beste kleuradviezen op de kleuradvies pagina.

Milieutips

U heeft uw schilderwerk nu goed voorbereid, de juiste verfsoort  en de perfecte kleur uitgekozen. De schilder kan nu beginnen met zijn werkzaamheden.Wilt u uw steentje bijdragen aan een beter klimaat? Vraag aan uw schilder in hoeverre hij rekening houdt met het milieu. De belangrijkste milieutip is om uw verfresten niet zomaar bij het huisvuil weg te gooien of door de gootsteen te spoelen. Het is milieuvriendelijker om deze resten in luchtdichte potten of blikken te stoppen en weg te brengen naar een containerpark.

Schilderwerk onderhouden

Heeft uw schilder uw schilderklus naar wens afgerond? Dan is het verstandig uw schilderwerk 2 keer per jaar te inspecteren om op die manier verval te voorkomen. Door bijvoorbeeld uw schilderwerk goed te ventileren en duurzame houtverf te gebruiken, onderhoudt u uw schilderwerk en kunt u de levensduur met jaren verlengen.

Huur een winterschilder in

Bent u van plan te schilderen in de wintermaanden? Dan is het verstandig een winterschilder in te huren om schilderkosten te besparen. Een schilder heeft in de wintermaanden minder werk waardoor het voordeliger is om uw schilderwerk aan een winterschilder uit te besteden. De korting bedraagt ongeveer 10% tot 20% op het normale uurloon.

Huur een schilder in

Een vakkundige schilder kan u nog van meer tips en informatie voorzien. Door een schilder in te huren bent u ervan verzekerd dat uw schilderklussen professioneel opgeknapt worden. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van betrouwbare schilders bij u in de buurt. Het tarief dat schilders hanteren kan namelijk erg verschillen. Het offerteformulier heeft u zo ingevuld en binnen 2 werkdagen ontvangt u al reacties van de meest betrouwbare schilders. Het vergelijken van offertes levert u direct voordeel op doordat u tot wel 40% bespaart op het inhuren van een schilder.

Tips offerte schilderwerk