Winterschilder

Wilt u alles weten over een winterschilder en de voordelen? Zoek dan niet verder en lees er meer over in dit artikel.

Winterschilder tarieven

Een schilder heeft in de wintermaanden minder werk, waardoor het voordeliger is om uw schilderwerk aan een winterschilder uit te besteden. Een winterschilder geeft namelijk korting in deze periode om voldoende klussen binnen te krijgen.De korting bedraagt gemiddeld 10 – 20% op het normale uurloon. Het uurloon dat u aan een winterschilder betaalt voor binnenwerk en buitenwerk lees u in de onderstaande tabel.

Uurloon winterschilder binnenwerkUurloon winterschilder buitenwerk
€ 30 - € 35€ 35 - € 40

Zoals u ziet is een winterschilder een stuk voordeliger dan een gewone schilder. Vergelijk daarom meerdere winterschilders bij u in de buurt. Binnen 48 uur ontvangt u reacties van de betrouwbaarste en beste winterschilders. Profiteer van de riante winterschilder korting door gratis en vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken. Door offertes te vergelijken ziet u meteen welke schilder de hoogste korting biedt.

Winterschilder korting

Wat is een winterschilder?

Een winterschilder is een schilder die dezelfde werkzaamheden uitvoert als een gewone schilder. Het begrip winterschilder omschrijft de jaargetijde waarin de winterschilder werkt. De periode voor winterschilderwerk loopt vanaf de derde week van november tot de derde week van maart. Dit is met uitzondering van de laatste 2 weken van december en de eerste week van januari. Dit komt door de feestdagen.

Winterschilder voor buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk in de winter is niet afhankelijk van het weer, maar van de luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheid werkt nadelig op de kwaliteit van het buitenschilderwerk. Condensvorming ontstaat op het geschilderde oppervlak waardoor de verf niet hecht. Uw winterschilder bepaalt of de luchtvochtigheid goed genoeg is om uw buitenwerk te schilderen. Een belangrijke voorwaarde is dat het oppervlak droog is. Als het buitenoppervlak droog is kan er zelfs bij temperaturen tot 0 °C geschilderd worden. Indien het kouder is dan 0°C verwarmt een winterschilder het oppervlak zodat het een temperatuur van boven het vriespunt bereikt. De winterschilder beschikt ook over speciale winterverf wat een uitstekend resultaat oplevert. Deze winterverf is snel drogend, wat hetzelfde effect heeft als dat u uw schilderwerk in de zomer laat doen.

Winterschilder kozijn

Vraag uzelf eens af, waarom is het in Zweden heel normaal dat er bij lage temperaturen buiten geschilderd wordt en in België niet? Profiteer daarom vandaag nog van het unieke winterschilder tarief door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken.

Winterschilder voor binnenwerk

Een winterschilder inhuren voor het opknappen van uw binnenschilderwerken, bijvoorbeeld uw plafond, is ideaal. U laat uw schilderwerken onder normale omstandigheden schilderen, maar u profiteert wel van het winterschilder tarief. Het wordt als prettig ervaren ramen en deuren open te zetten wanneer er binnen net is geschilderd. Dat is met de verf van een winterschilder niet meer nodig doordat deze geen penetrante geur afgeeft. Deze nieuwe verf is uitgevonden omdat oplosmiddel houdende verven vaak niet meer toegestaan zijn voor het schilderen van binnenwerken, omdat ze schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid van de consument en schilder. Ook in andere seizoenen schilderen schilders vaak met deze verf.

Voordelen winterschilders

Naast de voordelige tarieven die winterschilders hanteren, profiteert u van meer voordelen:

  • Altijd beschikbaar: Doordat de winterschilder minder opdrachten heeft kan hij direct bij u aan de slag.
  • Minder overlast: U bent in de zomer minder buiten en heeft dus minder overlast van schildersmaterialen, zoals steigers.
  • Zomerklaar: Uw schilderwerken laten opknappen in de winter zorgt ervoor dat u heerlijk van uw opgeknapte woning geniet in andere seizoenen.

Winterschilder huis

Vergelijk offertes

Vindt u de voordelen van een winterschilder aantrekkelijk klinken? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van meerdere winterschilders bij u in de buurt. Wij selecteren de beste en meest betrouwbare winterschilders in uw regio. Het offerteformulier is zo ingevuld en binnen 2 werkdagen ontvangt u de reacties van maximaal 6 schilders. Door het vergelijken van winterschilders bespaart u tot wel 40%.

Wilt u nog meer besparen op schilderwerk? Lees dan alles wat u moet weten over besparen op schilderwerken in ons bespaartips artikel.